Тодоров със счупен нос, играе с маска на финалите в Лигата

снимка: poland2014.fivb.org

Лоши новини от лагера на волейболните национали преди финалите на Дивизия 2 от Световната лига във Варна.

Тодор Скримов твърдо пропуска двубоите този петък и събота. Тази сутрин Скримов мина през ехограф в клиника във Варна и опасенията за неговото състояние се потвърдиха. Волейболистът има разкъсване на мускул, което вади от терена за 20 дни.

Това означава, че посрещачът пропуска със сигурност решителните мачове от Дивизия 2 в петък и събота и финалите на Лигата в Рио следващата седмица, ако България се класира за тях. Другият проблем в тима на Пламен Константинов е свързан с Теодор Тодоров.

Центърът е със счупен нос от загубата срещу Аржентина снощи с 1:3 гейма, но ще може да играе в края на седмицата с предпазна маска.

За щастие ситуацията с Андрей Жеков и Николай Пенчев, които също имаха проблеми през изминалия уикенд, не е сериозна и двамата ще бъдат на разположение на селекционера за полуфинала срещу Белгия от Дивизия 2 във Варна в петък.

Другият двубой противопоставя Аржентина и Франция. Пламен Същевременно стана ясно, че победителят от Дивизия 2 във Варна ще бъде в група с Бразилия и Съединените щати на Финалната шестица в Рио следващата седмица.