Тодор Скримов вдъхва увереност на Миньор преди мачовете за Купата на България

галерия:

снимка: levskivc.bg

Отборът на Миньор (Перник) не се представи на ниво в родната волейболната Суперлига Сами-М, но за сметка на това момчетата на Мирослав Илиев се справят чудесно в турнира за Купата на България и достигнаха до финалната фаза.

Тимът от Перник в момента е в Бургас, където е заедно с домакините от Нефтохимик 2010, както и шампионите от Добруджа, в една група от надпреварата. "Жълто-черните" почиват днес, а от 18:00 часа играят другите два тима.

Дни преди финалите в Бургас, Миньор привлече двама български национали, като един от тях е от школата на тима. Става дума разбира се за Тодор Скримов, който веднага след пристигането си в зала "Борис Гюдеров" призна, че без да се замисли се е съгласил да играе за родния си клуб. Освен него, цветовете на перничани ще защитава и героят на България от Европейските Олимпийски игри в Баку Жани Желязков.

4155892

В тима на Мирослав Илиев настроението е приповдигнато. Играчи споделят, че мотивация е имало, но след идването на Тошко Скримов в състава, желанието за победи е още по-голямо.

Сработката между новите в Перник и останалите играчи е идеална и остава единствено това да бъде видяно и утре, когато Миньор стартира участието си. Първата им среща е срещу Добруджа, а ден по-късно играят и с домакинтие от Нефтохимик.