Тодор Скримов пропуска финалите във Варна

снимка: http://worldleague.2015.fivb.com/

Посрещачът на националния волейболен отбор на България Тодор Скримов ще пропусне днешния двубой с Аржентина от група С на втората дивизия в Световна лига поради травма, която той получи снощи по време на първия мач с аржентинците. 

"Лъвовете" надделяха над противника си в зала "Конгресна" с 3:0 и спечелиха своята група, но в началото на втория гейм Скримов получи болки в прасеца и с помощта на физиотерапетвта Петър Атанасов напусна залата.

След първите прегледи има съмнения за частично разкъсан мускул в прасеца, като днес посрещачът ще премине по-обстойни прегледи.

Скримов със сигурно няма да вземе участие в днешната втора среща с Аржентина, като той ще има нужда от няколко седмици, за да се възстанови. Това означава, че националният селекционер Пламен Константинов няма да може да разчита на него във финалния турнир на втора дивизия, след който ще стане ясно кой ще се класира за финалите на Световна лига и от догодина ще се състезава в първа дивизия.

На 10 юли (петък) "трикольорите" ще играят с Белгия в единия 1/2-финал, а в другия Франция ще срещне Аржентина или Канада.