Тодор Енев обяви тенисистите, които ще бранят честта на България на световното

снимка: bgtennis.bg

Капитанът на националният отбор по тенис за мъже за "Купа Дейвис" - Тодор Енев обяви състава на отбора за предстоящите мачовете от световното отборно първенство през април в България.

Капитанът ще разчита на Александър Лазов, Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Тихомир Грозданов.

България ще бъде домакин на предстоящите мачове от група III на зона Европа от 5-ти до 8-ми април във ваканционно селище "Санта Марина", гр. Созопол.

Форматът е с групова фаза, като победителите от всяка от четирите групи играят един срещу друг, за да определят коя страна ще получи право да е част от Група II за зоната Европа/Африка през 2018-та.

Българска федерация по тенис в партньорство с "Феър плей интернешънъл" ще посрещнат 15-те отбора, които ще вземат участие във в.с."Санта Марина", като мачовете ще се играят на твърди кортове на открито.

В груповата фаза ще вземат участие отборите на България, Албания, Андора, Армения, Гърция, Исландия, Ирландия, Косово, Лихтенщайн, Македония, Малта, Молдова, Черна гора и Сан Марино.

Съперниците на националите ни в групата ще станат ясни след изтегляне на официалния жребий на 4 април 2017 година.

Капитанът на националния отбор за мъже Тодор Енев прави подготвителен лагер-сбор на националните ни от 28 март в "Санта Марина", в който ще вземат участие и други млади перспективни състезатели.