Тодор Енев: Григор се вслушваше във всички мои съвети

снимка: БТА

Капитанът на България за Купа "Дейвис" Тодор Енев говори  след победата над Гърция с 3:0, която остави отбора във втора  група на Евро-африканската зона на турнира. Успехът беше изкован днес, след като Григор Димитров и  Димитър Кутровски надделяха в срещата на двойки над Александрос  Якупович и Маркос Каловелонис със 7:6(4), 6:2, 6:4.

- Г-н Енев, честита първа победа начело на България!


- Благодаря! Може да е изглеждало лесно отстрани, но в  първия сет на мача на двойки губехме с пробив. Момчетата го  върнаха и след това изиграха един перфектен тайбрек. След това  беше по-лесно. Григор и Дими заиграха по-освободено и заслужено  спечелиха мача и направиха резултата 3-0.

- Очаквахте ли толкова бързо отборът да стигне до крайния  успех?


- Не. Сами видяхте, че мачът на Кутровски беше изключително  труден. Той поведе с два сета, но в тях имаше геймове, които  продължиха по над 20 минути. В четвъртия сет имахме малко  късмет, но той идва при по-силните.


- Как се мотивира отбор, в който играе Григор Димитров?


- Няма никакъв проблем. Той е изключителен професионалист,  но и земен човек. Вслушваше се във всички мои съвети. Благодарен съм на Григор и на останалите от отбора за отличната атмосфера, която цареше през цялата седмица. Получихме пълна подкрепа от  БФТ по време на цялата подготовка, което също беше важно за  успеха. Смятам, че с този отбор имаме реални шансове за влизане  в първа група на Евро-африканската зона. 

- Българската публика в Атина помогна ли?

- Очаквах, че ще имаме подкрепа от трибуните. Българските  зрители ни помогнаха много, за което им благодаря. Те не  позволиха на гръцката публика да се чуе.

- Какво ви каза Стефка Костадинова?


- Пожела ни успех преди срещата на двойки, което ни окрили.  След победата тя дойде отново да сподели с нас радостта от  успеха.


- На кого ще разчитате в неделя при този резултат?


- Мога да кажа, че Динко Халачев ще направи своя дебют за  България в Купа "Дейвис". В другия мач ще участва Димитър  Кутровски.