Точно година след атентатите в Белгия: Кървава баня и сълзи и в Англия! Спортни звезди са в паника (СНИМКИ)

галерия:

Точно година след атентатите в Брюксел (тогава ислямисти взривиха бомби в метрото и на летището) - терористи удариха и Лондон. Парламентът и Уестминстърският мост станаха арена на атака, след която най-големият град в Европа потъна в локви кръв.

Редица британски спортни звезди побързаха да изразят съпричастност с пострадалите в атентатите чрез постове в социалните мрежи.

Няколко души са били ранени, след като бяха ударени от кола, а по други е стреляно в близост до двореца в Уестминстър в Лондон (б.р. Парламента) и едноименния мост.

Мъж се опита да нахлуе с нож в Парламента, обявиха очевидци, но е бил застрелян от полицията. Убитите са поне двама, твърдят депутати. Ранен е ислужител на реда от нападателя. 

Скотланд ярд потвърди инцидента. Източник обяви, че в този район е била и Тереза Мей, но тя отрече. 

Председателят на Камарата на общините Дейвид Лидингтън обяви, че парламента е затворен заради инцидентите вътре и около него. Един мъж е бил застрелян в сградата, а сесия е била прекъсната. На журналистите в сградата е наредено да стоят в стаите си, докато не отмине заплахата.  

На мястото пристигна и медицински хиликоптер.

Лондонската спешна служба призова гражданите да не викат линейки, докато не стане ясно колко са ранени и какво е състоянието им на моста "Уестминстър". 

Станцията на метрото, която се намира в близост бе затворена, пренасочени са и автобусите.

Бившият полски външен министър Радослав Шикорски по случайност засне касапницата на моста. "Първоначално мислех, че е катастрофа, но видях още един пострадал и още един", заяви той за Би Би Си. Шикорски публикува кадрите от телефона си в мрежата.

От полицията призоваха хората да стоят далеч от площада край Парламента, Уайтхол, мостовете Уестминстър, Ламбет, както и Виктория стрийт, за да може органите на реда и линейките да си вършат работата.  

"Имаше тела и в Темза", закри очевидец на атаката на моста. "Всичко бе в кръв", допълни 55-годишният Стив Воук.

Президентът Доналд Тръмп е запознат със случая и го следи, обяви говорителят му Шон Спайсър. Държавният глава на САЩ е заявил, че това е "Голяма новина".

Една жена от сгазените на моста е починалана, редица други са ранени, разкриха от болницата "Сейнт Томас", където са настанени жертвите.

Една от най-големите атракции в Лондон - Окото, също бе затворена.

Парламентът на Уелс и този на Шотландия прекратиха заседанията си. 

4164419

4164418