Точно 30 минути отнело на Илиан Илиев да каже "да" на Локомотив

снимка: Булфото
Илиан Илиев подписа в петък с Локомотив (Пловдив) договор до 30 юни 2017 г. като старши треньор на отбора, стана ясно при официалното представяне на родения през 1968 г. специалист от собственика на клуба Христо Крушарски и почетния президент Христо Бонев-Зума, пише "Труд".

В екипа на варненеца засега остават Христо Колев-Бащата и асистентите му Петър Пашев, Васил Камбуров и македонеца Михайло Шекероски, а освен тях на Илиев ще помага и Петър Костадинов.

"Треньорската рокада е продиктувана от проблема с лиценза на Христо Колев и изискванията на БФС. Наложи се да реагираме спешно в рамките на 2-3 дни. Влязох в контакт с Илиан, направихме една бърза среща с него и в рамките на 24 часа той трябваше да се мобилизира и пристигне на "Лаута", разкри босът Крушарски.

"Познаваме се с Илиан от доста време, защото той е мой бивш футболист от националния отбор. Показал е качествата си не само като играч, но и като треньор, където и да е работил досега. По-сполучлив избор от този на г-н Крушарски и да искахме, не можехме да направим. Сигурен съм и гарантирам, че Илиан Илиев ще изведе отбора там, където г-н Крушарски иска", декларира пък почетният президент Христо Бонев.

Илиан Илиев пък призна, че е приел офертата на Христо Крушарски и "Локомотив" по 3 причини.

"Първата бе, че когато коментирахме целите, не говорихме за Шампионска лига или Лига Европа, а за това как да се подобри тренировъчната база на клуба, за да се развиват на нея децата ни и да правим футболисти. За базата говорихме 30 минути, за другите неща се разбрахме за пет. Втората причина бе, че като футболист винаги съм гостувал с голямо удоволствие на "Лаута". Тук публиката е доста компетентна и е една от малкото в страната, която подкрепя отбора си дори, когато той не е в добро състояние. А третата причина е, че след престоя ми в чужбина, 3 години не съм работил в България и имам амбиции да постигна успехи тук в новия ми клуб", заяви Илиан Илиев, който за последно води в Ангола местния "Интерклуб".

Първата му тренировка начело на "Локо" обаче бе на стадион "Векта", а не на "Лаута", където има проблеми с терените.

Покрай назначаването на Илиан Илиев за старши треньор стана ясно, че работа на "Лаута" започва и бившият ляв бек на "Локо" (Пд) Георги Карушев. Той ще бъде назначен на поста спортен директор или главен мениджър.