Точен резултат в Англия - без проблем срещу 70 хиляди паунда

снимка: SPORTA.BG

Изслушванията на четирима души, обвинени в уреждане на мачове- двама от които футболисти, бяха проведени днес в съд във Великобритания.

Става дума за обвинения по уреждане на мачове от ниските нива на футбола на Острова. Обвиненията са срещу 22-годишните Майкъл Боатенг и Хаким Аделакун, както и срещу 33-годишния Чан Санкаран и 43-годишния Кришна Ганешан, които имат двойно гражданство- британско и на Сингапур.

Срещу тях са повдигнати обвинения в мошеничество с цел въвеждане в заблуда на букмейкърски кантори. По данни на Кралския съд на Бирмингам, тези действия на четиримата са били потвърдени от 1-и до 26-и ноември тази година и прокуратурата веднага е стартирата процедурата.

Изслушването днес беше в продължение на 10 минути всеки от обвиняемите, като делото ще стартира на 7-и март 2014-а година, се казва още от съда в Бирмингам.

Арестите са резултат от съвместно разследване на вестник Дейли Телеграф и органите на реда. На видео, което е направено със скрита камера, се вижда как представител на този престъпен синдикат предлага на новобранеца в подобна схема, в каквато роля влиза под прикритие журналист от вестника, да заработи стотици хиляди паунди.

По думите на един от сингапурските граждани, изход като знак в долните дивизии на Англия може да се уреди за 50 хиляди паунда, а точен резултат за 70 хиляди паунда.

Съдията от мача също може да бъде част от машинацията. А това, че той е наясно какво става на терена, се разбира след показан от него жълт картон в началните минути на мача.

Така залагащите могат да направят ставката си и на живо, като картонът е доказателство, че всичко е контролирано. Обикновено съдиите искали по 5 хиляди паунда за участието си.