Титуляр стресна Ювентус преди финала в Шампионска лига

снимка: БТА/AP

Неочаквани проблеми се появиха в лагера на Ювентус преди финала в Шампионска лига на шести юни срещу Барселона на Олимпийския стадион в Берлин. Италианският национал Джорджо Киелини бе принуден на напусне преждевременно тренировка заради болки в левия прасец.

Все още не е ясно дали централният бранител ще може да вземе участие в дългоочаквания сблъсък с каталунците, но без него „старата госпожа“ би била значително отслабена. Очакваше се Киелини да започне редом до Леонардо Бонучи в средата на ариегарда, а около тях на двата фланга да действат Щефан Лихтщайнер и Патрис Евра.

Киелини се присъедини към компанията на Андреа Бардзали, който също е под въпрос за сблъсъка с Барселона, но неговото евентуално отсъствие нямаше да се отрази сериозно на плана за мача на Масимилиано Алегри.

Бардзали обаче със сигурност ще бъде използван като партньор на Бонучи, ако Киелини не успее да се възстанови навреме. Бардзали досега през сезона е играл предимно в схема с трима централни бранители, но в събота може да му се наложи да се нагоди на различна постройка.