Титуляр на Левски бил банков служител до 22-годишна възраст

снимка: lap.bg

Новото попълнение на Левски - Давиде Мариани сподели своите първи впечатления от вече няколкомесечния му престой в столичния гранд. Офанзивният халф разкри интересни подробности от своя личен живот. Голямата изненада е, че до своята 22-годишна възраст, той е съчетавал футболната си кариера с работа като банков служител. Ето какво сподели той пред колегите от "Блиц".

"Честно казано, не знаех нищо за България. Нито за София. Стана много бързо и само след седмица бях изненадан колко добре е всъщност всичко в България. Не знаех какво да очаквам. Но градът е много хубав и има много неща, които да правиш - ресторанти за хранене, места за разходка".

"Постоянно се случва феновете да ме спират. Полицаите обичат да си говорят с мен, също така сервитьорите в ресторантите. Навсякъде има хора, които са фенове на Левски. Започват да разговарят с мен, обясняват ми какво е този клуб за тях. Приятно е. Знаех, че идвам в голям клуб, но не знаех какво мислят хората. Много е различно от Швейцария".

"От първия ден се сприятелих с Жорди Гомес, защото той говори испански. Антони Белмонт също. Той е французин, а аз говоря няколко езика и един от тях е френският. Така си упражнявам познанията. Антъни е добро момче, но на него не му е лесно тук. Младо момче е, а аз се опитвам да му помагам. Холмар Ейолфсон също ми е много близък. Това са тримата, с които общувам най-много. Но трябва да кажа, че всички, най-вече българите, са много приятни хора. От ден първи българите ме приеха много добре".

"Учих за банкер. Дори работих в банка и раздавах кредити. Но съм знаел винаги, че ще се занимавам с футбол. Бях с костюм, всичко... Не знаех какво точно правя, но работех там. И през цялото време мислех за футбол. Първият си договор подписах на 22, а преди това работех в банката и играех футбол.

"Паулиньо е невероятен играч и, честно казано, смятам, че не е за тук. Прекалено е добър и трябва да играе в някой от водещите европейски клубове".