Тити избухна срещу родния баскет и се обяви за "тъпия треньор на Левски"

снимка: lap.bg

Старши треньорът на Левски 2014 Константин Папазов изригна със словоизлияния за родния баскетбол, след като тимът му загуби домакинството си на Рилски спортист с 67:73. Тити запита реторично наставника на националния отбор Любомир Минчев защо играчът на гостите Златин Георгиев не е викнат в селекцията. Той заяви, че в българския баскетбол добрите играчи нямат никаква конкуренция и не могат да излязат от зоната си на комфорт. Той се нарече "тъпия треньор на Левски" и се обвини, че не е успял да противодейства на тима на гостите.

"Рилски спортист към тази дата е по-добрият отбор, с по-постоянна игра. Ние имахме добри моменти, моменти на емоция. Искам да попитам Любо Минчев с добро чувство, защо Златин Георгиев не е в националния отбор. Не е упрек, просто в днешния мач Златин Георгиев се подиграваше с моите играчи, в добрия смисъл на думата. Или ние сме некадърни, или тези, които изпълняват нашите указания. Истината е по средата", заяви Тити.

Запитан къде се намират причините за поражението, Папазов бе категоричен:

"Страхът на Никола Маравич и слабата игра на Крис Минков генерално в защита. Знаем къде са ни грешките, този мач ще ни направи по-опитни. Цяла седмица работихме как да спрем Златин и видяхте какво се случи. Аз не съм си променил мнението, че Левски ще стане шампион. Но е сигурно, че няма да останем в такъв състав. Последен тест има за някои в мача с Балкан."

"Това е нивото на българския баскетбол. Португалия показа, че баскетболът им е аматьорски. Две победи над Динамо Тбилиси... а в Грузия, който може да ходи правилно, играе навън. Нещо е сбъркано", обясни още специалистът.

"Нормално е Балкан да ни бие с 15 точки след две седмици. Ако мога да сменя сърцето на играчите, може да е различно. Днес националът бе прегазен от "ненационала". И тъпият треньор на Левски не успя да намери решение," прояви самокритика Папазов.

"Имената за нови играчи са страшно много, по-важно е тези, които ще останат. Дава се картбланш. Плащат се заплати на деня. Българинът, когато е в зоната на комфорт, не го оценява и не иска да напредва. Аз държа на думите си, че Крис Минков трябва да е водеща фигура в българския баскетбол. Той плаща за това, че миналата година почти не игра. Но той преди три години донесе титлата на Лукойл. Крис тренира фантастично, но явно е въпрос на психология," продължи Папазов.

"Това се случва, но сърцата не могат да се скрият. Ние галим и се радваме на звездите в българския баскетбол, и така минават и заминават, при липсата на конкуренция. Успех на националния отбор," завърши наставникът на Левски.