Тити: Ако феновете на Левски пеят за някой, че е к*рва - ще ги спра

снимка: БТА

Треньорът на Левски Константин Папазов се извини на изпълнителния директор на Рилски спортист Борислав Чилингиров, но отново отказа да признае за грешка поведението си спрямо публиката на отбора от Самоков.

Днес Папзов и Чилингиров седнаха един срещу друг в студиото на ТВ 7 и говориха за разигралите се в събота драми след преиграването на полуфиналния двубой за Купата на България.

Sporta.bg припомня, че тогава двамата стигнаха до ръкопашна схватка, а вчера бяха наказани от Спортно-техническата комисия към БФ Баскетбол.

"Не е толкова голям проблема, че ме удари мен. Проблемът е, че с държането си през последните месеци засегна много хора от моя роден град. Повод за исканата му оставка като треньор на националния отбор е, че беше провокирана публиката от Самоков", сподели Борислав Чилингиров.

Той поясни, че няма да подава жалба срещу Константин Папазов.

"Не мисля, че беше в състояние да носи наказателна отговорност. Беше афектиран. Цялата баскетболна общественост е потресена не от това, че ме е ударил мене, а от поредицата изказвания след това", добави шефът на Рилецо.

Тити призна, че се е държал неприемливо, но настоя, че е казал истината. Според него има предистория за омразата му към публиката на Рилски спортист.

"Държах се изключително просташко след мача, но мога да се извиня само на г-н Чилингиров. Но не на публиката. Цял мач пяха, че Тити Папазов е к*рва. Не е първата агитка, която ме нарича така, но с публиката в Самоков имаме предистория. На 25 април отборът на Левски игра финал за балканската лига в "прекрасната зала в Самоков". Тогава публиката им викаше за израелския отбор.

Съжалявам, не мога да се извиня. Държах се максимално коректно и само им се усмихвах. Ако някой трябва да се извинява - те трябва да се извинят. Ако публиката на Левски пее за някой, че е к*рва - аз ще ги спра", заяви Папазов.

Чилингиров пък отвърна, че подобно държание е срам за баскетбола.

"Поведението му срещу публиката е срам за баскетбола. Поведението му през последните години и последните изпълнения са достатъчна причина да му поискаме оставката. Това преля чашата", остана категоричен Борислав Чилингиров.

Според него подобни изпълнения, които засягат достойнството на публиката, не са приемливи. От думите на Чилингиров стана ясно още, че искане за оставката на Папазов всъщност е искане за оценка на поведението му от Управителния съвет на федерацията по баскетбол.