Тинко Банабаков остана с бронз от европейското в Самоков

снимка: БГНЕС

Тинко Банабаков остана с бронзов медал от 41-вото европейско първенство по бокс в Самоков, след като загуби полуфиналния си мач в кат. до 49 кг от Василий Егоров от Русия.

Българинът започна плахо двубоя и заигра чак в последния рунд. Руснакът, който е водач в схемата в категорията, бе по-постоянен в действията си, вкара повече удари и контрираше добре атаките на Тинко. Егоров получи пълното единодушие на съдиите – 3:0 (29:28, 29:28, 29:28), които също отчетоха предимството на българина в заключителните 3 минути.

„Наистина късно влязох в мача. Такава грешка допускам често и трябва да работа доста върху това. Руснакът не ме превъзхождаше с нищо и след като се разиграх накрая помислих, че може и да спечеля. Щом обаче съдиите са видели друго, значи е така. Европейското като цяло беше голямо преживяване за мен. Все пак стигнах до първия си медал от голямо първенснво. Сега ще работя още по-усърдно за световното и се надявам на още по-добри резултати”, сподели след мача си Банабаков.

В спора за титлата при най-леките Егоров ще има за съперник британеца Харви Хорн, който победи по точки Руфат Хюсеинов (Азер) с 3:0 съдийски гласа.