Тихомир Иванов с подробен разказ за контузията, която го изхвърли от Световното в Лондон

снимка: БГНЕС

Нашия талант в скока на височина Тихомир Иванов преглътна горчив хап, след като получи контузия в бедрото на отскачащия ляв крак и направи един фаул на началната височина от 2.20 м, след което пракрати участието си на световното по лека атлетико в Лондон. 

ЕТО КАКВО РАЗКАЗА ЗА СЛУЧАЯ СКАЧАЧЪТ:

"Бях добре на загряването, всичко беше добре. Деня след квалификацията бях добре. Имаше лека умора, но това е нормално. Квалификацията беше тежка - както винаги. Вчера бях добре, тренирах си, всичко беше нормално. Днес сутринта също направих загрявка, бях добре, идвайки тук всичко си беше както трябва. Когато излязох на сектора, на последното ускорение усетих дръпване - като разтежение, но реших да си измеря разбега и да направя няколко пробежки, за да видя дали ще се усеща. Още на първата пробежка усетих, че има болка и не ми дава спокойствие. Болката обаче се увеличаваше и треньорът каза просто да направя един фаул", обясни Тишо пред пратеника на "Спортал" на Световното в Лондон.

"Досега не съм имал проблеми в тази зона на отскачащия крак. През сезона имах проблем на другия крак на същото място. Като усетих болката, веднага спрях, тъй като не исках да рискувам. За жалост се случи най-лошото", продължи родният талант. 

"Не мога да кажа, че не съм разочарован, определено съм - лоша новина. Наистина бях много добре, не очаквах да се случи нещо такова. Бях добре, тренирал съм цял сезон, за да покажа най-доброто на финала. Осигурих си място на финала, но такива малки неща оказват голямо влияние", каза разочарованият плевенчанин след финала. 

Олимпийският медалист и представител на домакините Роби Грабарц се опита да успокои българина в сектора. "Аз се опитах да запазя самообладание, той дойде и ми каза, че се случва и да го преглътна. Сега гледам резултатите и не са кой знае какво. Определено можех да се класирам добре", добави Тихомир Иванов.