Тиаго Силва - героят на Пари Сен Жермен

снимка: БТА/AP

В добавеното време на "Стамфорд Бридж" снощи, Тиаго Силва показа какъв страхотен лидер е той за ПСЖ, каква физическа сила притежава, атлетизъм и какво умение за пласиране има, като в 114 минута се извиси над Джон Тери, за да класира тима си сред най-добрите осем отбора в Европа. Не е изненада за никого, че голяма част от футболните критици го определят като един от най-добрите централни защитници в света.

Ако Силва поне малко приличаше на останалите играчи на терена, щеше много бързо да се скара със съдията, след като игра с ръка и реферът отсъди 11-метров наказателен удар. Но той направи точно обратното. Прие с уважение решението на Бьорн Кайперс, изгледа хладнокръвното изпълнение на Еден Азар и си обеща "ще поправя тази грешка".

В 112-тата минута Тибо Куртоа с невероятен рефлекс спаси първият опит за гол на бразилския защитник, но той отново не сведе глава. Изчака спокойно своя момент и той дойде само две минути по-късно, когато последва центриране от корнер, а точно на място бе капитанът на парижани. Той се извиси над Джон Тери и прати кълбото в мрежата, за да класира тима си напред в Шампионска лига.

След отбелязаното попадение Силва можеше спокойно да започне да тича, сякаш е вкарал във финалния двубой на турнира, но вместо това той бързо прехвърли "вината" за гола на своя треньор Лоран Блан.

"Тази победа е на треньора. Блан ни показа много видеа на Челси със силните и слабите им страни и най-невероятното е, че всичко се получи така, както той ни каза.  Поздравления за целия отбор. Заслужихме си този успех", бяха думите на Силва, който игра с посинено око, заради сблъсъка си с Димитър Бербатов в мача с Монако.

За първи път от лятото на 2014, когато Бразилия победи Колумбия с 2:1, Тиаго Силва и Давид Луис се разписаха в един мач, а с формата, която демонстрират, може да очакваме да го правят и в други мачове.