Тежки санкции очакват двамата бунтовници в Спортинг

снимка: Getty Images

Футболистите на Спортинг (Лисабон) Маркос Рохо и Ислам Слимани ще бъдат наказани строго от клуба. Санкциите са предизвикани от желанието на двамата да напуснат Спортинг и последвалият техен отказ да тренират с първия отбор.

Аржентинският защитник Рохо и алжирският нападател Слимани са желани съответно от английските Манчестър Юнайтед и Лестър, но от ръководството на португалския тим отказаха да ги продадат. Този отказ предизвика недоволството на двамата, които отказаха да участват в тренировъчния процес.

Президентът на Спортинг Бруно де Карвальо обаче бе категоричен пред клубната телевизия, че Рохо и Слимани ще бъдат санкционирани.

„И двамата играчи взеха решения, които предизвикаха сериозни дисциплинарни действия. Играчите не трябва да притискат клубовете си, а да бъдат професионалисти. Двамата няма да играят в събота, но могат да гледат мача в домовете си.“

Де Карвальо заяви още, че Спортинг няма да продава играчи през това лято и на Рохо и Слимани може да им се наложи да стоят в Португалия до края на тригодишните си договори.

Интересът към двамата не е случаен, след като Слимани отбеляза 2 гола за Алжир на Световното първенство в Бразилия, а Рохо бе сред най-ефективните защитници на шампионата.