Тешат Шапекоензе с трофея от Копа Судамерикана, 2 милиона долара и 19 медала

Застигнатият от неописуема трагедия и самолетна катастрогфа бразилски Шапекоензе ще бъде обявен за шампион в Копа Судамерикана 2016. Това обяви официално временният президент на почернения бразилски клуб Иван Тоцо.

Шефът разкри, че шефовете на КОНМЕБОЛ са потвърдили, че загиналите играчи на Шапе ще бъдат посмъртно удостоени с трофея след трагичната самолетна катастрофа, която отне живота на общо 71 души, сред които 19 играчи на отбора, 20 журналисти, шефове и служители на тима.

„КОНМЕБОЛ потвърди, че ще короняса Шапекоензе като шампион на Копа Судамерикана”, каза Тоцо пред TV Globo.

„В добавка клубът ще получи паричната награда от 2 млн. долара. Всичко е потвърдено. Не знам дали ще има церемония по връчване на трофея”, каза временният президент.

Вчера на стадион „Арена Конда” се събраха хиляди, за да посрещнат ковчезите на над 50 от жертвите в самолетната катастрофа. Проливният дъжд не спря хората, които искаха да си вземат последно сбогом със своите идоли и герои, които се изкачиха 4 дивизии в Бразилия, а после стигнаха до финала на втория по сила турнир в Южна Америка, но намериха смъртта си именно на път за него.