Тервел с нов съперник в Чикаго - поти се яко, за да влезе в категорията

снимка: chicago.bg

Тервел Пулев няма да се бие с Тристан Джеймс тази нощ в Чикаго. Съперникът му бе сменен в последния момент, тъй като стана ясно, че представителят на домакините не е допуснат до бой с българина заради изключително стриктната чикагска комисия, съобщава chicago.bg.

Илинойската боксова федерация е забранила на противника на Пулев да излезе на ринга поради това, че има незачетен мач в друг щат. Според щатската комисия, новият съперник на Тервел също е и с по-големи шансове за успех. До този момент местният любимец Скот Фъртел има четири мача в професионалния бокс.

Неприятните изненади обаче не свършиха дотук, защото единствено българинът беше върнат от кантара. Оказа се, че Тервел е с 200 грама над категорията до 91 кг, и не беше направен компромис с теглото на българина. Така на Пулев му се наложи в продължение на един час, да се поти, за да влезе в категорията.

По-високият с цели 5 см от българина Скот Фъртел изчака до последно със своя екип, за да се уверят лично, че Пулев ще влезне в категорията.

Все пак медалистът от Олимпиадата в Лондон премина кантара успешно и любителите на бокса могат да бъдат спокойни, че мач на Тервел Пулев в Чикаго ще има.

Припомняме, че срещата на българина ще се състои на галавечер тази нощ  в залата към хотел "Белведере" в Елк Гроув.