Тервел Пулев: Щом бия с нокаут - значи е успех

След 10-ата си победа на професионалния ринг Тервел Пулев се прибра в родината, а на летището го очакваше нов "мач". Този път по великденска традиция - с яйца. Българският боксьор, който остава непобеден, след като във Виена нокаутира във втория рунд унгареца Ласло Пензеш, бе посрещнат от колоритна група приятели, които му честитиха Великден и го призоваха на дуел с яйца. 

Въпреки че с охота и широка усмивка Пулев се включи в празничната традиция, професионалните му планове са далеч по-различни. Той самият усеща, че има нужда от почивка, след интензивната програма в последните месеци.

"От тук нататък не мога да кажа със сигурност. Може би лятото ще имам мач. Чувствам, че имам нужда от 1-2 седмици почивка, пък ще го коментираме и с моя треньор", каза Пулев пред bTV.

Той определи бързата победа над Пензеш като трудна, тъй като не е имал възможност да се запознае в детайли с предишни срещи на противника.

"Оценявам мача добре, с оглед на това, че е победа с нокаут. Надявам се, че ще извлечем поуки и ще ни придвижи по-напред в ранглистата. Не знаех абсолютно нищо за съперника си, нямаше никакви видеа. Беше трудно, концентрацията беше голяма. Това, че взехме абсолютно всички мерки и подходихме сериозно, даде резултат", каза Тервел.

Така анализира ситуацията и треньорът Борислав Бояджиев. Той разкри, че от тук нататък Тервел ще се стреми към по-малко мачове, но с по-качествени противници.

"Доволен съм, че подходихме сериозно като подготовка. Последните седмици направихме много тежки спаринги. Това липсваше и се видя като пропуск в мача с Брюдов. Тервел излезе много концентриран на ринга, успя да вкара удар в първия рунд. Нямахме никаква представа какъв е противникът, какъв гард е, колко е висок, как изглежда. Беше трудно да се подготвяме на тъмно", каза специалистът.

btvnovinite