Тервел Пулев ще кръсти сина си Аспарух

Боксовият шампион Тервел Пулев призна, че ще продължи семейната традиция и ще кръсти следващия си наследник Аспарух. Това разкри той пред "Нова".

В момента съпругата на бронзовия медалист от игрите в Лондон Диана Ненова е бременна и двамата чакат втори син. Първото им дете също носи велико българско име - Калоян. Вчерашният празник стана повод и за още едно хубаво събитие. Кубрат и брат му посрещнаха в академията си голямата боксова звезда на Русия в последните 15 години Николай Валуев.

"Изключително много се радвам, че такъв човек ни е на гости", призна Кобрата за ВИП визитата. 213-сантиметровият гигант бе посрещнат подобаващо за звезда от неговия калибър и получи хубави подаръци от домакините - мартеница и картина.

Двукратният световен шампион поздрави България за празника и призова народа да обича и тачи своите шампиони. Валуев разкри, че това не е първото му посещение в страна. Като ученик Николай е тренирал лека атлетика и по тази причина е бил на лагер в Пловдив. Двамата с Кубрат се познават от дълги години покрай престоя им в Германия и все още пазят приятелски отношения. По това време 34-годишният нашенец бе там в качеството си на спаринг партньор, а руският великан нижеше победа след победа на ринга. 42-годишният Звяр от изтока, както бе прякорът му, приключи с бокса с актив от 53 срещи - 50 победи, две загуби и един мач без резултат.