Тервел Пулев предава опита си на младите на Белмекен

галерия:

Изключително интензивни тренировки на високопланинската база „Белмекен” провеждат младежките национали по бокс (17-18 год.) под ръководството на треньора Борислав Бояджиев и неговия екип.

От 4 януари 11 младежи, сред които и европейските шампиони за юноши Даниел Асенов и Благой Найденов, се подготвят двуразово за Световното първенство за юноши, което ще се проведе през месец април в София.

Заедно с тях занимания води и бронзовият медалист от Олимпийските игри в Лондон Тервел Пулев.

Причината Пулев да е с тях е, че Бояджиев освен треньор на националния отбор на младежите е и негов личен наставник.

4059159

Доволен съм от старанието и раздаването на всеки един боксьор от началото на лагера. В момента наблягаме на физическата подготовка в средна интензивност, за да набавим повече еритроцити за повече кислородна издръжливост. Заниманията са тежки но това е нормално в началото на годината.

Настроението е страхотно. Вчера със сутрешния крос организирахме бой със снежни топки, а след това направихме слънчеви бани. Времето на Белмекен е повече от приятно и използваме слънчевите дни максимално. Имаме всичко необходимо, осигурено от федерацията, за да проведем лагера пълноценно”, сподели Бояджиев.

В подкрепа на тези думи е и фактът, че националите тренират с чисто нова екипировка. Младежите ще останат на Белмекен до 25 януари, след което ще се приберат в София за функционални изследвания.

4059007

Осигурили сме всичко необходимо не само за лагера на младежите, но и за този на мъжете. Радвам се, че виждам огромно старание в подрастващите и те добре осъзнават отговорността и очакванията за добро представяне през годината.

Домакини сме на Световното първенство за младежи, което ще се проведе от 10 до 24 април в София. То ще бъде и квалификация за Младежките олимпийски игри в Китай това лято.

Преди континенталния шампионат момчетата ще участват и на два международни турнира в Германия и Литва, на които ще бъде изяснен съставът за шампионата. Все още е рано да се правят прогнози за представянето ни, защото сме в началото на тренировъчния процес”, заяви президентът на БФ Бокс Красимир Инински.

В подготовката на младежите активно участва и Тервел Пулев, който не само тренира наравно с тях, но им помага и със съвети.

Присъствието на Тервел е безценно. Младите могат само да се учат от такъв професионалист като него. Той доста често ги напътства със съвети и демонстрации. Тервел е невероятно дисциплиниран човек. С него работя от 17 години. Той е изключително организиран и отдаден. Присъствието му на лагера е стимул за младите”, сподели Бояджиев.

4059010

Мисля, че този лагер е изключително подходящ за началото на моята подготовка. Предстои ми участие в турнира за Купа „Странджа“ през февруари, а през юни ще се включа в професионалните боксови серии на АИБА.

Радвам се, че имам възможност да тренирам с толкова млади и талантливи боксьори. Виждам огромно желание и старание във всеки един, което ме кара да бъда оптимист за българския бокс”, заяви Тервел Пулев.

Той ще се присъедини към мъжкия национален отбор в края на този месец, когато водените от Палми Ранчев състезатели заминат за втория си лагер за годината.

В момента мъжките национали са на подготовка в село Нови извор край Асеновград, а подробности за техните занимание очаквайте в следващите дни.

Още снимки от тренировките на младите ни национали с Тервел Пулев може да видите в галерията.