Тервел излиза на ринга тази вечер срещу непобеден унгарец

Професионалното боксово приключение на Тервел Пулев навлезе в по-сериозната фаза през 2018-а година. Българинът вече имаше едно солидно изпитание в лицето на бившия претендент за световната титла Валери Брудов преди месец. Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон’12 ще гони във Виена десетата победа от 10 мача.

Противникът Ласло Пензеш (Унг) е много по-различен от останалите опоненти на 35-годишния софиянец. Унгарецът няма загуба. Той е със 7 победи (6 с нокаут), като пет от двубоите му са приключили още в първия рунд. 39-годишният боксьор като възраст е ветеран, но реално неговата професионална кариера започна след тази на Тервел. Пензеш дебютира едва преди шест месеца, но бързо навъртя солиден актив. Съперниците му не са нищо особено, като само един от тях има положителен актив. Не е ясно с какъв гард боксира, колко е висок, какъв стил изповядва. В интернет и по специализираните сайтове няма никаква информация, а неговият мениджър Тибор Фея ревниво пази своя клиент.

Срещата е много ключова за българина, защото ще затвърди неговите позиции да атакува европейската ранглиста. Именно това ще бъде първата цел на Тервел Пулев. Боксьорът има всички шансове да атакува пояса на Европейския съюз още през тази година. За целта най-важното е да продължи с победите, но освен това да има сериозни изпитания, в които да трупа така необходимите рундове.

Срещата с Пензеш от полутежка категория е насрочена за 8 рунда. Ниво, което вече българинът преодоля веднъж. За него ще бъде важно отново да поиграе по-дълго време. В сравнение с предишния мач срещу Валери Брудов сега Тервел имаше възможност да почине по-добре и да се подготви. В сблъсъка с руснака българинът трябваше да се аклиматизира с часовата разлика, защото буквално дни по-рано беше пътувал до Чикаго и назад.На галавечерта във Виена още осем български боксьори ще имат шанс да блеснат. След тях е утвърденият национал Тинко Банабаков и младежкият олимпийски шампион Благой Найденов.