Теренът за Англия - Италия в плачевно състояние (снимка)

галерия:

снимка: БТА/AP

До началото на Световното първенство по футбол в Бразилия остават малко повече от 24 часа, а едно от най-интересните дербита между Англия и Италия ще се играе тази събота от 01:00 часа българско време (събота срещу неделя).

Двубоят ще се играе на стадион "Арена де Амазония" в Манус, но в интернет плъзнаха няколко снимки, които будят сериозни притеснения в двата лагера.

Игрището е в плачевно състояние, като тревата определено не е поддържана в последните месеци, а според някои по игрището дори има бабуни, които ще затрудняват владеенето на топката от страна на играчите.

Тревното покритие определено не достатъчно добро за провеждането на мачове от Световното първенство, като някои журналисти споменават в социалните мрежи, че има повече пясък от колкото трева на терена.

Чезаре Прандели неведнъж сподели идеята си Италия да играе с владеене на топката и пасове по земя, но на този терен едва ли тактиката му ще сполучи срещу мощните физически англичани. Същото обаче важи за Англия, която трудно ще осъществява контраатаки на терен, който крие много изненади.

Организаторите работят денонощно в опит да оправят тревното покритие, но най-вероятно за мача между Италия и Англия ще бъде използван зелен спрей, за да бъде "замазано" положението.

4092820