Телевизия се подиграва на скучната Англия

снимка: БТА/AP

Англия и Ирландия завършиха наравно 0:0 в контролна среща, играна в неделя следобед, която определено разочарова всички зрители на стадиона и пред телевизионните екрани. Скуката между двата отбора бе толкова голяма, че телевизията притежател на правата за излъчване на срещата постоянно се шегуваше с двата тима и дори накрая се извини в социалната мрежа Туитър за „загубата на време“.

Англия пропусна шанса си да запише първи успех над този съперник от 1985 година, макар и в неофициален мач, но събитията на терена далеч не бяха толкова интригуващи, колкото шегите на ITV (Ай Ти Ви) в Тутитър по време на срещата.

Каламбурите на телевизията започнаха малко след първия съдийски сигнал, когато отговорникът за Туитър канала явно загуби интерес да следи действието на играчите и подхвана разговор с фенове за това какво ще обядват в неделя.

На полувремето равносметката на ITV също бе красноречива: „Полувреме. Ирландия 0:0 Англия. Голове 0:0 Удари във вратата. Футбол 0:0 Спорт.“

След почивката шегите и самоиронията продължиха: „За съжаление съдията не е загубил свирката си и сме готови да почваме отново“.

В последствие имаше още подобни коментари за срещата:

„Уейн Рууни обобщава мача с едно ужасяващо докосване“.

„Смяна за Ирландия: Гивън сменя Уестууд, защото той беше заспал“.

„ОЩЕ ТРИ МИНУТИ ОТ ТОВА!!!“.

„Край на мача. Ирландия 0:0 Англия. Съжаляваме“.

„Пет неща, които научихме от мача:

1.

2.

3.

4.

5.“

"В коя кръчма ще се срещнем, за да забравим мача?"