Технически проблеми “спънаха” Кабакчиев на Европейското по хард-ендуро в Румъния

Технически проблеми през целия уикенд попречиха на най-добрия български състезател по Ендуро Теодор Кабакчиев (KTM) да покаже най-доброто от себе си в надпреварата Carpath Enduro в Румъния. Състезанието в северната ни съседка бе трети кръг от Европейското по Хард-Ендуро и втори от Балканското в зрелищната дисциплина.

18-годишният габровец започна силно надпреварата, водейки петъчния пролог в клас PRO до четвъртата обиколка. Точно тогава обаче българинът бе сполетян от проблем с амортисьора, който го остави на втората позиця. Вечерта в падока Кабакчиев успява да го смени, но лошият късмет продължава и на същинското състезание в събота, когато пак повреда в същата част го кара да прекрати състезанието нацяло.

Победител в Carpath Enduro стана Алфредо Гомеш (KTM), за който това бе страхотна тренировка преди Red Bull Romaniacs следващия месец. Подиумът допълниха Хавиер Леон от Испания и Дейвид Сиприян от Чехия.

Следващото предизвикателство за Кабакчиев е 700-километровият маратон от Шипка до Емине в България, след което габровецът отново ще се върне в Румъния за участието си в супер-екстримното и изключително конкурентно Red Bull Romaniacs.