Теди Салпаров: Лукойл Левски е добра идея и не засяга волейбола

снимка: bgvolleyball.com

Родният волейболен национал и настоящ спортен директор на Нефтохимик 2010 (Бургас) - Теодор Салпаров, е доволен от сливането на Лукойл и Левски в баскетбола ни. Либерото смята, че тази стъпка е добре дошла за целия ни спорт. Той потвърди пред колегите от bgvolleyball.com, че ходът, предприет от "Лукойл" в баскетбола, не засяга по никакъв начин волейболния Нефтохимик. Както знаете, огромната компания е генерален спонсор на бургазлии. 

"Нямам информация сливането на Левски и Лукойл Академик да се отразява по някакъв начин на волейболния отбор Нефтохимик. Не би трябвало да има реакция върху нас. Никой не ни е отменял целите за сезона, не са ни казвали, че това е последният сезон или нещо такова. Финансово не ни засяга. Това е нещо, което г-н Златев е обмислил и направил с цел постигане на повече успехи и публика, както и отборът да стане фактор в Европа. Ако това сливане се отразяваше на волейбола, щяхме да бъдем предупредени, че финансирането е до края на този сезон и няма да има повече волейбол с  марка Лукойл. В крайна сметка тук в Бургас ще си има волейбол и аз съм сигурен в това. Плюс това в последните две години този отбор има резултати и не вярвам Лукойл да спре финансирането. 

Сливането на двата отбора в баскетбола е много хубава идея. Проектът има голямо бъдеще. Знаем каква институция е Левски във всички спортове. С милионите си фенове, вече този отбор ще има уникална подкрепа на всички мачове. Този нов проект Левски Лукойл би трябвало да има сериозни успехи в Европа. Разполагат с много качествени състезатели. Идеята е добра не само за българския баскетбол, но и за спорта като цяло", сигурен е Теодор Салпаров.

Той отрече възможността подобно сливане да се случи скоро в родния ни волейбол. 

"Може би няма правилно време да се направи това сливане. След като толкова хора сега са се разбрали и са съгласни, по-добре да се действа веднага. Ако мине време, може вече някой да се откаже, да започне да мисли различно и нещо да се промени. 

Не вярвам обаче във волейбола да се свържат Нефтохимик 2010 и Левски. Левски, в лицето на Владо Николов, намира споносри, които да вдигнат отбора. Виждаме, че всяка изминала година има все по-добро финансиране. Целта е Левски да стане фактор, както е било преди, когато Владо играеше. Не смятам, че ще се стигне дотам да се сливат отборите и във волейбола. Дори съм на 1000% сигурен в това. 

Не мога да се сетя за такива случаи във волейбола. Не помня такива сливания. Не е изключено след време и това да се случи", завърши Салпаров.