Те намериха най-добрия си приятел в съблекалнята

снимка: www.pinterest.com
Дълги лагери, тежки тренировки, сходни цели, контузии, партита, жени... Всичко това са предпоставки за едно отлично приятелство между двама футболисти. Такова, каквото несъмнено се заражда почти във всеки отбор. Казват, че приятелството между играчите в един отбор е по-различно от стандартното. Причината е прозаична - спортът сплотява, дисциплинира, възпитава. Футболът не прави изключение. Представяме ви някои от най-ярките приятелства, които са се зародили благодарение на общата съблекалня и трудните моменти на терена.

Меси и Пинто

Вратарят Пинто вече не играе в състава на „Барса“, но това не промени отличните му взаимоотношения с мегазвездата Меси. Именно тренировъчната база на каталунския гранд ги сплоти дотолкова, че сега испанецът и аржентинецът остават неразделни. Често са забелязвани на различни събития и в развлекателни клубове. Доказателство за дружбата между двамата е фактът, че Меси постави условие на „Барса“ преди години - преподписва с тима, ако от клуба удължат и контракта на приятеля му Пинто. Направиха го, но след година стражът сложи край на кариерата си.

Ибрахимович и Максуел

Съдбата събира Златан и бразилеца преди повече от десетилетие в „Аякс“, а оттогава двамата са неразделни. Пак Фортуна има пръст в това кариерата им да върви паралелно и те да бъдат съотборници в „Интер“, „Барселона“ и сега в ПСЖ. В своята биография „Аз съм Златан“, нападателят многократно говори за приятелството си с Максуел и колко много държи на своя „добър другар“.

Ройс и Гьотце

„Приятелството ни прави по-силни на терена“, признаха преди време Марко и Марио. Германското дуо оформи такава топла връзка помежду си, че ги определяха като братя. Ройс и Гьотце бяха неразделни както на терена, така и извън него по време на съвместния им престой в „Борусия“ (Дортмунд) преди да дойде офертата на „Байерн“. Въпреки че кариерите им продължиха в различни посоки, приятелството им се съхрани. Неотдавна Ройс призна, че ако имаше финансовата възможност, щеше да плати, за да върне своя „брат“ в „Борусия“.

Алаба и Рибери

Трудно може да бъде засенчена дружбата между играчите на „Байерн“. В интернет пространството фигурират редица клипове, които демонстрират отличните отношения между Франк и Давид. Шегаджиите не спират да забавляват своите съотборници с непрестанните номера помежду си.

„Рибери ми е като брат - разкри австрийският национал. - Той винаги се е опитвал да ми помогне да науча нещо ново. Ние се разбираме помежду си отлично, както на терена, така и извън него. Когато бях неопитен, Франк винаги беше до мен.“

Тери и Лампард

Легенди на „Челси“ и първи приятели. Това са Джон Тери и Франк Лампард. Дълги години двамата бяха символи на „сините“ преди халфът да замине в посока САЩ.

„Усещането е различно, когато Лампс вече не седи до мен - коментира Тери след напускането на своя приятел. - Седяхме един до друг в съблекалнята, откакто той подписа с клуба всъщност. Станахме наистина близки и мога да призная, че сме най-добри приятели.“ По подобие на Меси сърцатият бранител също се застъпи за своя съотборник през 2013-а като призова шефовете на лондонския тим да предложат нов договор на Франки.

Наскоро пък Тери пусна в социалните мрежи снимка на която са с Франк, а текстът под нея гласеше: „Една от онези утрини, в които ти липсва твоят приятел“.

"Труд"