Тайландският бизнесмен се разбра с Берлускони за Милан

снимка: Guliver/Getty Images

Тайландският бизмесмен Бий Течаубол се разбра със Силвио Берлускони за продажбата на „значителен“ дял от акциите на Милан, въпреки че официално все още не е ясно какъв точно ще е процентът на азиатеца.

„Нямам търпение да стана част от историята на Милан. Това е легендарен клуб с милиони фенове по света, включително в моята страна. Да бъда част от него е чест и сбъдната мечта. За мен това е страхотна инвестиция и нямам търпение да върнем успехите и славата на клуба, защото точно това очакват и заслужават феновете.

Искам да върнем Милан където му е мястото и тимът отново да се бори за трофеи. Вярвам, че с правилно ръководство и усилена работа съчетана с мъдри инвестиции, ще донесем отново радост на привържениците“, пише в официално изявление на Течаулбол.

От компанията Фининвест, която се грижи за финансите на Берлускони, подчертаха, че бившият италиански премиер остава начело на „росонерите“ и ще държи контролния пакет акции. Течаулбол ще помага с развитието на клуба на азиатския пазар, но медиите на Апенините не изключват вариант тайлайдецът да стане мажоритарен собственик.