Татко Карло заби нож в гърба на Роналдо: Няма кой да спре Меси

снимка: БТА/AP

Бившият треньор на Реал Мадрид и бъдещ на Байерн (Мюнхен) Карло Анчелоти разкри тактическите си идеи за опазване на суперзвездата Лионел Меси. "Ако се прилепи персонален пазач, ще е много трудно да бъде спрян Меси. Най-добрият начин да се ограничи игровото въздействие на Меси са колективни усилия, намаляване на разстоянието между линиите и изолирането му от топката", заяви италианският специалист в интервю за Sina Sports. 

"Най-важното е да се поставят възможно най-много футболисти в центъра на терена, за да се разруши средната линия на Барса и да нямат свобода на действие. Това от своя страна ще намали и опциите на Меси да играе с топката. Важно е да бъде изтласкан далеч, където не е толкова опасен. Отборът трябва да бъде задружен, концентриран и да не допуска нито грешчица. Халфовете трябва да пресират и да го изтласкат около тъчлинията", обясни той. 

"Ако блокираш Меси, обаче може да се появи друг проблем. Те имат много оръжия. Ако съсредоточиш цялото си внимание върху Меси, опасността може да дойде от другаде. Въпреки всичко ако Меси е на 100 процента във физическо отношение, е невъзможно да бъде спрян. Няма значение кой е треньор, какви са тактическите указания или колко е дефанзивна стратегията. Огромният му талант възспира всичко и няма какво да му попречи", каза още Анчелоти.