Талантът на Левски редовно си пафкал трева

Волейболистът на Левски София Спас Байрев не игра в последния мач на „сините“ срещу Добруджа 07 в зала „Универсиада“, в който левскарите загубиха с 0:3 и отпаднаха от по-нататъшно участие в плейофите на Суперлигата.  По непотвърдена официално информация диагоналът е хванат с допинг, а именно употреба на марихуана. От ръководството на синия клуб не отрекоха и не потвърдиха това, като заявиха, че на 22 март (сряда) официално ще бъде изнесена цялата информация по случая. Тогава ще стане ясно и какво ще бъде наказанието на младият волейболист, който бе смятан за надежда за националния тим на България.

Оказва се, че марихуаната не е нещо ново за 23-годишнит състезател. Хора близки до волейболиста съобщиха, че Байрев е бил на „ти“ с канабиса от много време. Преди да облече екипа на Левски София, той се подвизаваше в тима на Арда (Кърджали). Още по това време той е употребявал това вещество, като това и било обществена тайна. В Кърджали обаче явно волейболистът е бил далеч по-внимателен, като не е имало гафове, пише BGvolleyball.com.

В последно време обаче нещата не стоят така, като смяната на клубната принадлежност, повдигнатото самочувствие и обещанията за нови хоризонти повлияват, самоконтролът се занижава и се стига до положителната допинг-проба, в която веществото е излязло наяве.

„Канабисът се чисти по-трудно. Отнема поне две седмици. Явно Спас не е бил много внимателен този път. Просто сега са го хванали“, коментира друг източник пред BGvolleyball.com, от средите на спортната медицина. „Парадоксът е, че канабисът не помага на спортната форма. Ако беше стрелец например, да кажеш, че ще получи някакво успокоение и ще уцели целта. Но във волейбола, употребата на канабис води по-скоро до липса на концентрация. Явно той е от спортистите, които си пушат за удоволствие. В други страни като Холандия това е позволено, а във Франция има много такива случаи на такива волейболисти“, коментира специалистът.

Наказанието за употреба на канабис е между три и шест месеца, коментираха още специалисти, като тепърва ще се реши, каква ще бъде санкцията. Във всички случаи обаче волейболистът пропуска сезона с националния отбор, като не се знае и какво бъдеще го очаква на клубно ниво.