Талант на Сантос оглавява атаката на Левски? (ВИДЕО)

галерия:

"Левски” очаква талант от “Сантос” за коз в зимната селекция. Живанилдо Пулгаш да Силва, наричан Жива, е призван за лидер в атаката, съобщава "Труд".

Нападателят ще навърши 22 г. на 3 януари. Има 31 мача и 5 гола за клуба на Пеле. Отдавна е броен за твърде даровит, наричан е дори Новият Неймар в бразилски медии. Но през 2014-а в кариерата му личи застой.

Спортният директор Георги Иванов и треньорът Стойчо Стоев вече обсъдиха селекцията. Бразилецът е одобрен от новия СС на “Герена” (така наричаха и Станимир Стоилов, и дуета му с Наско Сираков). За нападателя ще бъде пратена покана да идва за преглед и подпис. За проби и дума не става. Цената на играча в сайта “Трансфермаркт” е 650 000 евро.

Жива е висок 188 см, но не е тип тежък нападател или типична деветка. Има добра техника, крачка, елегантен играч е. Също като Неймар предпочита да влиза отляво. Юноша е на “Витория”, преминава в “Сантос” през май 2012-а.

Той не е Неймар, но е приятел с Неймар. Двамата имат доста общи снимки в туитър. И след трансфера на аса в “Барса” през лятото на 2013-а поддържат контакт. Сприятеляват се особено през пролетта на същата година, когато играят заедно в атаката на “Сантос” в първенството на щата Сао Пауло. Жива записва 10 мача (8 титулярни) с 2 гола, а Неймар - 18 двубоя и 12 попадения.

4128889

През 2013-а по-малкият с година нападател играе често. Има 13 мача и 2 гола в първенството на Бразилия и 4 към 1 - за купата. През 2014-а Жива рядко се появява на терена. Записва по 2 мача в шампионата и за купата, без гол. Не е играл от 1 август. Най-важният му гол е при 2:0 над “Сао Пауло” навън на 7 юли 2013-а в шампионата.

Неговите права са собственост по 50% на бразилската компания “Ню сокър” и на испанската “Марка спорт”. Договорът на Жива с клуба на Пеле изтича на 31 декември. Мениджърите на нападателя искат да натрупа опит и да се адаптира към футбола в Европа. И така се стига до “Левски”.

Екипът на Жива настоява за контракт само за 6 месеца. През юли нападателят ще чака нови оферти, но “Левски” ще може да го задържи, ако е доволен.