Съжалявам, скъпа! Пет причини за Лига Европа и против "Свети Валентин"

Разделите са неприятни, но когато изборът пряко се свежда между гаджето и надпревара, която предлага много страст и романтика, победителят е ясен!

 

Не съм лошо момче, но обмислям да оставя приятелката си вкъщи на „Свети Валентин", за да прекарам най-романтичния комерсиален празник с някой друг. Знам, че звучи безсърдечно, но просто се виждам с някой друг в четвъртък вечер може би от две години. Нейното име е Европа и аз....наистина си падам по нея.

 

Забавно е, защото, когато я срещнах за първи път през 2009, не бях никак заинтересован от нея. Тя изглеждаше отчаяна и за да бъда брутално искрен, си падах повече по нейната по-голяма и доста по-прекрасна сестра.

 

Но някак си се случи така, че аз заобичах Лига Европа и най-много нашите четвъртъци заедно. Кой може да забрави вълшебната нощ на „Крейвън Котидж", когато Фулъм смачка Ювентус? Или когато Атлетико Билбао отстрани Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд"... Толкова прекрасни спомени.

 

О, знам, че е грешно, но това, което започна като гузно удоволствие, вече се превърна в мания. Моята приятелка наскоро разбра всичко и се наложи да и кажа, че Лига Европа не означава нищо за мен. Това може би някога е било вярно, но вече не е, защото докато харча време и пари за гаджето ми на „Свети Валентин", истината е, че по-скоро бих отишъл в пъба, за да бъда с Европа. Това е най-евтината от евтините срещи.

 

Не мога да опиша как се чувствам. Европа ми дава истинска страст и романтиката, от която се нуждая отдавна. Май съм влюбен!

 

Ето и моите пет причини да оставя розите, балоните, тортите и всичко „светивалентинско", и да се отдам на любов... с Европа:

 

1. Зенит (Санкт Петербург) - Ливърпул
2. Спарта (Прага) - Челси
3. Тотнъм - Лион
4. Борусия (Мьонхенгладбах) - Лацио
5. Атлетико Мадрид - Рубин (Казан)