Свръх амбиция! Домусчиев купува клуб от Англия

Босът на Лудогорец Кирил Домусчиев има нова мечта. Бизнесменът подготвя вече нов проект - този път става въпрос за отбор от Англия, издадоха хора от обкръжението му в Разград пред "България днес".
 
Фармацевтичният и корабен бос е започнал проучване на възможността да купи клуб на Острова. Става въпрос за тим от поне трета дивизия, но засега име не се споменава. Идеята е да се повтори пътят на „орлите" от долните дивизии до първото ниво, в случая Висшата лига.
 
През 2010 г. Домусчиев се впусна в проекта „Лудогорец", за два сезона успя да вкара отбора в тогавашната „А" група и досега е неизменен първенец. Освен това записа участия в Шампионската лига и в Лига Европа.
 
Той наля милиони в клуба, в стадиона и в базата на школата, както и във футболисти, но вложенията му се върнаха след битките в Европа и успешните трансфери. Освен това Домусчиев държи и правата за излъчването на мачовете от родния футбол, съответно и за рекламите. Сега той затваря цикъла, купувайки Нова телевизия и дъщерните канали „Диема", по които вървят Първа и Втора лига.
За между 1 и 10 милиона паунда е възможно да се придобие собствеността на клуб от Лига 2, като най-ниско се оценява Нюпорт Каунти.
 
В същото време е ясно, че в момента на тезгяха е закъсалият Нотс Каунти. Според слуховете именно натам е насочен интересът на Домусчиев. Тимът от Нотингам може да е най-старият футболен клуб в света, но от дълги години се лута из долните дивизии. Собственик в момента е Алън Харди.