Свитият бюджет в Коматево означава шут за Филип Филипов

Треньорът на Бо­тев Николай Киров направи много тежък избор. Заради свития бюджет на клуба той трябваше да избира кой измеж­ду бековете Лазар Марин и Филип Фи­липов да остави в ти­ма и от кого да се откаже. След дълго колебание Белия е решил да се довери на Марин. 

Треньорът ще обяви днес решението си лично на двамата преди първата тре­нировка на тима за новия сезон. Очаква се на Лазар Марин да му бъде предло­жен нов 2-годишен договор с клуба. Раз­бира се, защитникът може и да не приеме условията на ръководството, но инди­кациите са, че той ще остане при „жълто-черните" и през следващите два сезо­на. Преди 2 години Лазар Марин напра­ви трансфер в ЦСКА, но не успя да се наложи на „Българска армия" и бързо се върна в Пловдив. Филипов пък ще стане свобо­ден агент и може да си търси нов отбор.

Преди няколко дни нов едногодишен до­говор с Ботев подпи­са ветеранът Йордан Минев. Така той и Лазар Марин най-вероятно ще се конку­рират за титулярно място в лявата зона на отбраната. Минев е универсален, защо­то може да играе и отдясно, където бе използван най-вече по време на периода си в Лудогорец.