Свирепа лесбийка се изправя на пътя на Станимира Петрова на ринга в Рио

снимка: bgboxing.org

Тежък жребий за българската надежда в боксовия турнир за жени Станимира Петрова. Още на четвъртфинала в кат. до 51 кг тя ще се изправи срещу олимпийската шампионка Никола Адамс (Анг). Лесбийката от Лийдс вече заяви, че единствената й цел е златото в Рио и е готова да смаже всичките си противнички на ринга.

Адамс почива в първия кръг, а Станимира трябва да победи Тетяна Коб (Укр) на 12 август, за да стигне до мач с британката. Двете имат дълга история на ринга и са се побеждавали взаимно. Станимира и Никол правиха спаринги в месеците преди олимпиадата. Като шампионка от Лондон 2012 британката е фаворит в категорията. Евентуална победа над нея обаче може да разчисти пътя на българката към мечтаната олимпийска титла.

Даниел Асенов (до 52 кг) ще започне с двубой срещу Даниел Фернандо Мартинес (Арж) на 13 август, а при успех във втория кръг ще се изправи срещу бронзовия медалист от световното първенство в Доха 2015 Мохамед Флиси от Алжир. 

Първи на ринга от българите се качва Симеон Чамов (до 69 кг). На 8 август той излиза срещу Онур Шипал (Тур). Реферите и съдиите от боксовия турнир имат забрана да говорят с медиите. До последно имената на избраните съдии ще се пазят в тайна.

В навечерието на игрите британски медии разкриха, че част от реферите са в схема за търговия с медали. Междувременно боксьор от Ирландия даде положителна допинг проба. Състезателят, чието име не се споменава, е дисквалифициран. Той обаче може да поиска отваряне на "Б" пробата и да обжалва наказанието си. Това е втори случай на допинг преди началото на игрите в Рио, след като преди няколко дни беше уличена и италианската състезателка по плажен волейбол Виктория Орси Тот.