СВЕТЪТ Е УДИВЕН! Тодор Скримов се върна в игра само 27 дни след операция от рак

снимка: http://worldleague.2015.fivb.com/

Ужасяващи моменти изтърпя волейболният ни национал Тодор Скримов. Звездата на италианския "Милано" игра за последно на 9 октомври, а после му бе открит тумор, който е засегнал единия от бъбреците му. Първоначално вариантите били киста или тумор, но според италианските медии, които се позовават на изказвания на самия Скримов, и лекарите, става въпрос за тумор.

"Страхувах се не за мен, а за семейството ми – родителите ми и моята приятелка. В началото наистина бях уплашен, защото в продължение на 2-3 дни, докато се разбере какво точно е - тумор или киста, бях в неведение. След като се разбра, че става въпрос за тумор, но хванат в много ранен стадий, който подлежи на лечение и интервенция, се успокоих. Не исках да покажа на близките ми, че ме е страх, защото това допълнително щеше да ги стресира. Имах късмет, защото по времето, когато ми откриха тумора, получих контузия и малко случайно се установи”, разказва за кошмара си Скримов.

"Когато ми казаха, че е рак, но имам добър процент възможност за лечение само попитах колко добър е този процент. Лекарите ми обясниха, че е доста голям, което ме успокои. След операцията не се тревожих толкова. Първите дни бяха малко по-сложни, защото ми казаха рак, а това ме уплаши", добавя волейболната ни звезда. След това Скримов всекидневно мисли кога ще се върне на игрището.

И смайва Европа, след като играе отново само 27 дни след операцията. Прогнозите са, че ще се възстановява минимум два месеца.

"Аплодисментите на публиката са тези, които никога няма да забравя, стъпвайки на полето. След края на срещата получих изключително много обаждания. Не очаквах да е възможно да се върна толкова скоро, само след почти един месец. Трябваше да се възстановявам още 2-3 седмици, но ето, че се чувствах добре и благодарение на докторите нещата се развиха положително”, обяснява още Скримов. Българинът все още не мисли за спечелена битка, защото казва: "Това е нещо твърде сериозно, но сега се чувствам по-силен."