Световният снукър шампион почна ударно в София

снимка: Monique Limbos

Световният шампион по снукър Стюарт Бингам спечели убедително с 4:0 първия си мач рано сутринта в зала „Универсиада“ от турнира PTC Bulgaria Open. На победителя от „Крусибъл“ му трябваше малко повече от час, за да стигне до убедителния успех, като мачът бе доста атрактивен, въпреки че приключи в четири фрейма.

След края му краля на снукъра за 2015 отдели време на всички фенове, желаещи снимка и автограф.

В първите два Бингам с халф-сенчъри брейкове и ефективни визити затвърждаваше превъзходството си, но в следващите партии играта бе по-оспорвана и дори се стигна до връщане на Черната за „престрелка“ след равенство в резултата.

В четвъртия фрейм Бингам постоянно изоставаше и се нуждаеше от снукър, който пласира успешно след няколко добри защитни удари, за да може в крайна сметка да изравни резултата на 61-61 и да се стигне до „престрелка“ по черната топка. Болио направи грешка и това даде шанс на Бингам да си подпечата победата – 4:0.

По същото време на телевизионната маса Джо Пери срази с 4:0 Марк Оуенс, като записа два сенчъри брейка – от 109 и 123 точки, за да зарадва зрителите в ранната сесия за деня.