Световният номер 1 Нийл Робъртсън на гости на Челси

галерия:

снимка: chelseafc.com

Световният номер едно Нийл Робъртсън посети тренировка на Челси в четвъртък.

Преди това той изпробва и уменията на капитана Джон Тери по билярд. Двамата изиграха няколко оспорвани игри, а австралиецът призна, че съперникът му е бил много по-добър от очакваното.

Робъртсън получи и възможност да разговаря със сънародника си Марк Шварцер, който прекрати кариерата си за националния отбор през тази седмица, както и с Петър Чех.

Австралиецът разказа, че се е запалил по футбола и в частност по Лондонския гранд през 2002 година, докато гледа мач на Челси срещу Норич, когато Джанфранко Дзола вкарва фамозен гол с пета. „Беше невероятно“, спомня си световният шампион за 2010 година.

В тези години, когато Нийл за пръв път отива да живее на Острова, негови любимци са Джими Флойд Хаселбанк и Ейдур Гудйонсен.

„С времето станах голям почитател и следя всичко, свързано с играта, включително младите таланти, които пробиват. Затова и за мен беше голяма чест да се срещна с играчи като Тери, Оскар, Мата и Шварцер. Насладих се на деня, беше страхотно“, сподели накрая Робъртсън, който си тръгна с фланелка на любимия клуб.

За финал той посети “Стамфорд Бридж“ и изрази надежда да присъства на мач в близко бъдеще, въпреки натоварената си програма.

4042148

4042147

4042150

4042151