Световен шампион със Скуадрата в зандан за 2 години

Световният шампион с Италия от Мондиал 2006 в Германия Винченцо Якуинта бе осъден на две години затвор за връзки с мафията и участие в престъпления, в които са използвани оръжия. Бившият футболист на Ювентус и Удинезе отърва по-тежка присъда, тъй като в подобни случаи тя е лишаване от свобода за 6 години.

Бащата на Якуинта – Джузепе, е обвинен като участник в организираната престъпна мрежа Ndrangheta и бе наказан с лишаване от свобода за 19 години.

Джузепе беше осъден на 2 години затвор за връзки с мафията след мащабна акция, довела до 160 ареста. Според Винченцо обаче неговото семейство няма нищо общо с мафиотите.

"Името Ндрангета дори не го знаем в нашето семейство. Не е възможно. Съсипаха живота ми за нищо, защото съм калабриец", коментира бившият нападател след присъдата, която все пак може да обжалва.

"Страдам като куче за моето семейство и моето дете! Не съм направил нищо нередно. Спечелих световната титла и съм горд да бъда калабриец. Не сме направили нищо, нямаме нищо общо с Ндрангета", добави Якуинта, който е бивш съотборник на българския вратар Марио Кирев в Ювентус.