Световен шампион и капитан на Рома засипа със суперлативи Делио Роси

снимка: levski.bg

Легендарният бразилски защитник Алдаир възхвали работата на Делио Роси и неговата етика, що се отнася до ред и дисциплина. Световният шампион от 1994 година е в България, защото е агент на каращия проби в Левски свой сънародник Жеан Патрик. След вчерашната тренировка на "сините" бившият капитан на Рома дори се срещна и поговори с италианския специалист.

"Какво може и каква работа върши Роси, е ясно от престоите му в Лацио, Фоджа и Фиорентина. Той работи много добре навсякъде. Достатъчно известен треньор е за всички в Италия. Говорихме си, че влиза в нов етап на своя живот, защото за първи път работи извън родината си. Започна добре с победата над Дунав с 2:0, надявам се да продължи така и в бъдеще. Не гледах мача на живо, защото по това време пътувах към България. Успях да видя откъси от двубоя по телевизията. Роси има много работа, която да свърши тук, но е доволен от получения резултат срещу Дунав. Делио е изключителен професионалист. Много иска да успее. Гледа само и единствено напред. В момента Левски е на пето или шесто място, но той се цели в по-добри позиции. Важно е ръководството да му осигури една добра група, за да работи и да стигне до върха", сподели Алдаир пред колегите от "Дарик".

Още миналата есен бразилецът влезе в контакт с Левски. Сега той опитва да помогне на Роси, ако италианският специалист проявява нужда към нови състезатели. "Отворен съм да работя с всички отбори в Европа. За втори път съм тук. Посетих и други клубове в страната ви. Смятам, че тези неща са нормални. Запознат съм с Лудогорец, който продаде Кафу. Имат много добър екип и отбор. Разполагат с достатъчно бразилци в редиците си. Дано има повече мои сънародници в България", заяви още агентът.

Той разкри, че все още Делио Роси не е взел окончателно решение дали ще задържи клиента му на "Герена". Старши треньорът на "сините" иска да даде повече време на Патрик, за да прецени качествата му и да види дали му е нужен.