Светльо Тодоров е новият треньор на Литекс

снимка: Булфото

Бившият национал и нападател на Литекс и английските Уест Хям и Портсмут Светослав Тодоров ще бъде старши треньор на оранжевите от новия сезон, научи БТА.

Тодоров показа отлична работа, умения и модерно мислене като треньор на Добруджа. Въпреки ограничения бюджет, Тодоров докара жълто-зелените пред прага на А група и едва 2 гола по-малко от Хасково ги лиши от промоция в елита.

Малко известен факт е, че Светослав плащаше от джоба си заплата на английски треньор по физическа подготовка, за да има необходимата помощ в работата.

В Ловеч обаче не са чакали много и бързо са се спрели на 35-годишния бивш голмайстор на Чемпиъншип след уволнението на Диодраг Йешич. Очакванията са до края на седмицата назначението на Тодоров да бъде потвърдено официално.

Отстраняването на Йешич беше ясно от почти седмица, но едва днес главният мениджър на клуба от Ловеч Стойчо Стоилов оповести официално раздялата си.

Йешич имаше договор за година и половина, но е постигнато споразумение за прекратяване по взаимно съгласие. За бившия защитник на Партизан това беше втори престой в Ловеч, като през пролетта той замени сънародника си Златомир Загорчич.