"Светците" загубиха бранител до края на сезона

снимка: БТА/AP

Защитникът на елитния английски Саутхямптън Мая Йошида ще пропусне срещите на отбора от Висшата лига до края на сезона заради контузия на коляното. Йошида обаче ще бъде на разположение на националния отбор на Япония за срещите на азиатците от Мондиал 2014 в Бразилия.

"Той ще се възстановява в следващите 6-7 седмици, но участието му на финалите на световното първенство не е застрашено", коментира мениджърът на южния английски клуб Маурисио Почетино.

"За съжаление не виждам вариант той да се завърне в игра за нас в оставащите шест седмици до края на сезона", допълни аржентинският спец. 25-годишният централен бранител получи увреждане на връзки на коляното на тренировка. "Той ще продължи да се готви по специална програма и няма да пропуска тренировки. Ние ща направим всичко възможно, за да му помогнем да се възстанови възможно най-бързо и да влезе във форма", каза още Почетино.

Йошида, който има 35 мача за националния отбор, беше капитан на Япония на Олимпиадата в Лондон през 2012 година и след силното си представяне на Игрите той беше привлечен в Саутхямтън.