Супер шанс за Кубрат, май излиза срещу Тайсън Фюри

Името на боксовата звезда Тайсън Фюри изплува като опция за съперник на българина Кубрат Пулев, твърди изданието Sport 360, цитирано от блиц. Както е известно, профи боксьорът ни е претендент за световната титла на Антъни Джошуа във версия IBF, но все още няма договорка за мач.

Циганския крал през декември миналата година завърши наравно с Деонтей Уайлдър, а реванш между двамата става все по-малко вероятен. 

Причината реваншът да е все по-далеч е фактът, че Фюри подписа договор с промоутърската агенция Top Rank, която представлява и Кобрата. В момента тя преговаря за следващ негов съперник, но с оглед на факта, че Уайлдър има сключен контракт с пряк конкурент, сделка с неговия екип изглежда малко вероятна. 

Затова Top Rank води разговори с друг силен претендент от тежка категория - Джоузеф Паркър, който е и една от скорошните жертви на Антъни Джошуа. Ако нещата с новозеландеца не се получат, промоутърската агенция ще заложи със сигурност на бой със своя звезда. Така Фюри може да се изправи срещу Кубрат Пулев. 

Все пак трябва да се има предвид и самото желание на българина. Въпросът е дали той ще иска да се бие за много пари и залог световна титла с Антъни Джошуа, или ще предпочете само големия чек при битка с Фюри.

Както вече стана ясно, Кобрата ще се изправи на 23 март срещу румънеца Богдан Дину в Калифорния.