Сухия в болница с бъбречна криза

Старши треньорът на Левски в оставка Антони Здравков е постъпил в болница със симптоми на бъбречна криза, твърди агенция БЛИЦ. Специалистът е излязъл в болничен и сега му предстои престой в клиника и лечение.

Sporta.bg припомня, че Здравков подаде оставка следа отпадането на "сините" от Ботев (Пловдив) в турнира за Купата на България.

Сухия отказа да даде задължителното интервю пред ТВ7 след последния съдийски сигнал и остави помощника си Ангел Славков да говори пред телевизията, като последният сконфузено обясни, че шефът му просто си е тръгнал.

След това Тони Здравков все пак говори пред медиите и обяви мотивите за подаването на оставката си, като основните са това, че обича Левски и не иска да бъде повече част от отбор, в който ценностите вече на са това, което винаги са били. Другият основен мотив на Здравков е влошеното здравословно състояние на баща му - легендата на Левски Иван Здравков, който бе приет по спешност в болница, след като изпадна в кома след загубата на Левски от ЦСКА в последното Вечно дерби.

"Останах разочарован от отношението към работата в клуба, но не на хората от управлението. Намирам се в твърде сложна ситуация, която ме кара да не се чувствам добре – заради огромната ми любов към Левски и заради лошото здравословно състояние на баща ми", обясни Здравков.

"Ще кажа на г-н Батков, че не мога да работя с хора, които не показват футболните си качества и не са професионалисти, не мога да работя и си тръгвам.

Не се чувствам предаден, но отношението на терена не е професионално. Смениха се през последните години може би 8 треньори, ще се сменят и след мен. Това обаче не променя държанието на футболистите, те си продължават по същия начин", допълни Здравков, който явно изживява нещата много силно, вследствие на което се е влошило и здравословното му състояние.