Суарес: Ще се борим докрай

снимка: БТА/AP

Старши треньорът на националния отбор на Хондурас Луис Фернандо Суарес подчерта, че отборът му не е успял да се справи с емоциите и вълнението.

Хондурасците отстъпиха с 1:2 на Еквадор във втората си среща от група Е. Играчите от бедната централноамериканска държава обаче отбелязаха първото си попадение на Световно първенство по футбол след 32 години чакане.

Предишното им участие на Мондиал е през 1982-а година в Испания, припомня БТА.

"При това стечение на обстоятелствата ние имаме шансове да продължим напред, защото играем с Швейцария. В същото време Франция е съвсем резонно да спечели над Еквадор и три отбора да се окажем с по 3 точки.

Днес мачът беше доста тежък. Мисля, че нашият отбор не успя да се справи с вълнението, което се отрази на играта ни. Но аз нямам никаква причина да обвинявам футболистите. Виждам прогрес в нашата игра. Знам, че ще бъде трудно да се преборим за осминафинал, но ще се опитаме до като имаме шансове.

Никой в отбора няма намерение да се предава", коментира още треньорът на хондурасците, който по една случайност е водил Еквадор на Световното първенство през 2006-а година, като постига и най-добрия резултат - участие на осминафинал.

"Ако ние сме отстранени, ние ще си тръгнем, когато сме дали всичко от себе си в последния мач в сряда", коментира още той. Но пък отказа да говори за рекорда на Карлос Костли, който откри резултата.

"Първи гол на Световни финали ли? Няма какво да коменитрам по този въпрос. Ние загубихме и това е, което ме интересува", завърши Луис Фернандо Суарес.