Суарес Наваро и Пенета пристигнаха за Турнира на шампионките

снимка: sofia-tennis.bg

Испанката Карла Суарес Наваро и Флавия Пенета от Италия пристигнаха в София късно снощи с един и същи полет за участие в Garamti Koza WTA Турнира на шампионките. Суарес Наваро спечели в Оейраш първата си титла и така се класира за надпреварата в "Арена Армеец".

"Щастлива съм, че съм отново в София. Този турнир е много специален и аз съм поласкана, че съм част от него. Ние сме само осем тенисистки и всяка от нас е спечелила поне по една титла през сезона, така че ще бъде трудно състезание.

Идвам от Сингапур, където играх двойки в Шампионата на WTA и вярвам, че ще направя добри мачове в България", заяви Карла Суарес Наваро, която игра финал на турнира в София с награден фонд 100 000 долара през 2010 година.

Флавия Пенета получи "уайлд кард" от организаторите и изрази своята благодарност към тях, както и радостта си, че ще може да научи повече за нашата страна.

"Наистина съм щастлива, че съм поканена да играя тук, защото не го очаквах. Надявам се да покажа най-добрия си тенис в София. Знам, че всички сме малко изморени, защото сезонът е много дълъг, но сме в еднакво положение. Аз лично ще се наслаждавам на Турнира на шампионките, на града и на всичко останало.

Доволна съм от представянето си тази година. На моменти бях на приливи и отливи, но смятам, че това е нормално, защото все пак сезонът започва през януари и завършва през октомври и е невъзможно да поддържаш най-добрата си форма през цялото време. Понякога имаме нужда от почивка и презареждане на батериите, за да се върнем отново на корта.

Пак повтарям, че съм доволна от целия сезон и съм малко изненадана, че съм толкова напред в световната ранглиста", заяви на летището 15-ата в класацията Пенета, която спечели през март големия турнир в Индиън Уелс.