Страхотно признание за шефа на родния тенис

Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков получи поредно световно признание - той беше преизбран за член на Международната комисия към Световната зала на тенис славата със седалище Нюпорт (САЩ).

Българският ръководител е в изключително престижна компания. Сред членовете на Международната комисия са още Хуан Маржец - дългогодишен член на борда на директорите и изпълнителен вицепрезидент на ITF, президент на комитета за "Купа Дейвис" и представител на ITF в борда на WTA, Джордж Салкелд - член на борда на директорите на WTA, Джиджи Фернандес - двукратна олимпийски шампионка, носителка на 17 титли от "Големият шлем" на двойки и е бивша №1 в света на двойки, Жан-Ив Филион - изпълнителен директор на BNP Paribas USA. Мандатът на новата Международна комисия към Световната зала на тенис славата е до 2021 г.

Президент на Световната зала на тенис славата е легендата и бивш №1 в света Стан Смит, а изпълнителен директор е бившият топтенисист от САЩ Тод Мартин.

Световната зала на тенис славата, която е официално призната от Международната тенис федерация през 1986 година, има за цел да запази и популяризира историята на този аристократичен спорт и да почита големите тенис шампиони. По този начин организацията е изключително важен партньор за развитието и разрастването на тениса по света.