Страхотен жест разплака грацията Катрин Тасева

Националката по художествена гимнастика Катрин Тасева си получи обратно медала и бухалките, които продаде, за да помогне за лечението на бившия футболист Иван Тодоров.  Тасева продаде на търг за 10 000 лева златния медал от Световната купа и бухалките, с които го е спечелила, за да помогне на болния от рак Тодоров.

Купувачът е поискал да остане анонимен, но е решил да върне на грацията медала и бухалките. Тя си ги получи обратно в предаването "120 минути" на bTV, където беше гост.

Водещият Светослав Иванов обясни, че купувачът се е свързал с телевизията и е помолил да ѝ ги върнат от негово име, като е настоял да остане анонимен. Тасева се трогна до сълзи от жеста на мъжа. 

"Страхотен човек, страхотен жест", каза тя. Грацията обясни, че познава Иван Тодоров, но не са близки. Тя обаче се трогнала от историята на младия мъж, който е болен от рак, а миналата година е загубил и родителите си. 

Двамата са говорили по телефона след нейния жест, но не са се срещали. Тодоров има злокачествен сарком на костта и меките тъкани, а за лечението му са необходими най-малко 50 000 евро.

"Много силно се трогнах. Първото нещо, което си помислих е това, че мога да направя някаква благотворителност с медала. Този медал е много ценен и много скъп, защото е първият ми златен медал и го спечелих пред родна публика. Мисля, че няма да усетя липсата му", каза Катрин Тасева, когато обяви решението си да помогне на бившия футболист.