Страх от атентат обзе Стокхолм преди финала на Лига Европа

снимка: uefa.com

Поредният атентат в Европа шокира света. Тази нощ в Манчестър терорист взриви бомба, която уби 22 души, а още 59 бяха ранени. Местните грандове Сити и Юнайтед изказаха искрените си съболезнования към близките на жертвите. От УЕФА сториха същото. Европейската централа обаче реши да засили мерките за сигурност около предстоящия финал на Лига Европа между Аякс и Юнайтед. Двубоят е утре в Стокхолм.

"Работим с постоянен контакт с полицията и властите в Швеция. Решихме да увеличим мерките за сигурност, а полицията ще изпрати още униформени по улиците на Стокхолм", се казва в изявлението на УЕФА, според което обаче няма никаква официална заплаха за атентат по време на мача.

"От самото начало на турнира е взета на предвид официална опасност от атентат, особено след нападенията в Стокхолм през април миналата година. Поради засилените мерки за сигурност от УЕФА призовават феновете да пристигнат по-рано на стадиона, тъй като ще има обстойни проверки на входовете, а това може да забави влизането", се казва още в изявлението.

Представители на Манчестър Юнайтед влязоха в контакт с евроцентралата. Те поискаха футболистите да излязат с черни ленти, а срещата да започне с минути мълчание.

Феновете ще бъдат допускани на стадиона само с паспорт или лична карта плюс билет. Англичаните бяха предупредени от консулството да внимават доста при  традиционните купони преди мача. Струпването на хиляди подпийнали хора е добре дошло за терористите.