Стойчо Стоев: Венци се е объркал за новия договор

снимка: БГНЕС

Старши-треньорът на Левски Стойчо Стоев обясни, че нападателят на тима Венцислав Христов се е объркал за параметрите и клаузите в договора си с клуба. По-рано днес голмайсторът получи приз за играч на кръга и пред журналисти заяви, че на 1 май е трябвало да бъде активирана клауза за удължаването на договора му с Левски, но това не се е случило.

Самият той изрази желание да се обвърже дългосрочно със „сините” и се надява преговорите за нов контракт да приключат успешно, макар още да не са започнали. Стоев обаче поясни, че не става дума за датата 1 май, а 31 май, което прави ситуацията по-различна и към момента – нормална.

Стоев сподели, че Мигел Бедоя трябва да реши дали ще продължи договора си с Левски или ще се насочи към Испания и засега няма развитие по неговия въпрос.

Също така треньорът на Левски призна, че се гледат футболисти за лятната селекция, но процесът се провежда сравнително бавно на този етап. „Сините” имат план за подготовка, но още не знаят кога ще започне тя.

Стоев заяви, че и на Левски ще се отрази планираното турне на националния отбор в Япония, макар да не заяви, че няма да пусне националите си (както направиха от Лудогорец). Той все пак остави вратичка, че решението ще бъде взето от ръководството.